24 mei 2016

Camp Silver

We zijn er weer! Na een heerlijk weekje vakantie…..
Wij kozen als bestemming een tropisch eiland. Een prachtig eiland, ingeklemd tussen twee wereldzeeën. Aan de ene kant van het eiland is het een beetje rotsachtig, aan de ander kant ligt achter de duinen een wit strand met heel fijn zacht zand. Het landschap is glooiend en heeft prachtige tinten groen. Ook voor dierenliefhebbers is er genoeg te zien en te beleven. De luchten zijn adembenemend; strakblauw en in de avond als de zon langzaam naar beneden zakt verandert deze in rood, oranje, geel en paars. Eenmaal zwart kan je genieten van de sterrenhemel en zijn de lichten van de vuurtoren te zien tot in de verre omtrekt. Zodra je voet aan wal zet van het eiland vergeet je de dagelijkse hectiek en komt er een soort rust over je die wij, als stadsmensen misschien ook alleen maar op een eiland kunnen ervaren. Het eiland heeft weliswaar een klein vliegveld, maar het meest voor de hand liggende manier om er te komen is per boot. Dat klinkt ingewikkeld, maar bijna elk half uur is er wel een boot die je naar de overkant brengt, met of zonder auto.
……. Het ligt nog geen 100 kilometer van Amsterdam, en is opgenomen in de Lonely Planet top 10 beste bestemmingen van Europa.




















Middenin die rustgevende natuur ligt Camp Silver. Is het een hotel? Is het een bed en breakfast? Of heeft het toch iets te maken met kamperen? Ja, ja en ja. Het is alles en tegelijkertijd nog zoveel meer. Jan en Nicoline, twee buitgewoon gastvrije en gepassioneerde mensen heten je welkom op deze bijzondere plek. Op een schelpenveld staan 8 zilveren, blinkende Airstreams. De Airstream dateert uit de jaren dertig van de vorige eeuw en er wordt beweerd dat er in de loop van de jaren niets aan het ontwerp is veranderd, alleen verbeterd. De buitenkant ziet er inderdaad heel origineel uit, het interieur is van alle moderne gemakken voorzien. Een waanzinnig bed met heerlijk zacht beddengoed, een comfortabele badkamer met fijne Asop producten, een bank en wat opbergruimte. Buiten bij de caravan staan lekkere luie stoelen zodat je, al dan niet onder een zonnescherm, kan genieten van de paarden in de wei, het weidse uitzicht, en die nooit saaie luchten.


Het ontbijt wordt geserveerd in een gemeenschappelijk ruimte. Bij mooi weer eet je natuurlijk buiten. Alle producten zijn biologisch, vers, verantwoord, indien mogelijk lokaal en soms home made. De koffie is top, er is wifi, een groot aanbod aan mooie boeken en tijdschriften. Dus ook als het weer iets minder tropisch is (want op een tropisch eiland kan het natuurlijk af en toe flink tekeer gaan wat betreft de wind en de regen…..), is dit een perfecte locatie om te relaxen, te lezen, te tekenen of als je het toch niet kan laten, nog een beetje te werken.



Camp Silver
Eendenkooiweg 2, 1794 GA Oosterend – Texel
Boottickets via www.teso.nl

4 opmerkingen: