31 mei 2016

Texel tips


Texel is altijd leuk, of je nu tropisch weer hebt of niet. Zon, regen (het regent nooit lang op een eiland), wind, blauwe lucht of wolken, het maakt allemaal niet uit. Mee op de zeehondentocht, schapenscheren, Ecomare, de duinen, het strand en de zee, maar ook het bos, het Juttersmuseum, vogels spotten, winkelen, er is van alles te zien en te doen. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de Texelse bierbrouwerij en het proeflokaal. De sfeer is super en ze kregen zelfs mij aan het bier(tje).
Het liefst alles op de fiets natuurlijk. Via het VVV zijn er vele excursies en tips te vinden.
Wil je echt meer te weten komen over Texel en zijn eilandbewoners is het boekje ‘Planeet Texel’ een echte aanrader. Het is ‘het enige echte eilandboek’ met insiders information, geheime tips en bijzondere verhalen van eilanders.
Het eigenaardige aan Texel (en alle andere Waddeneilanden) is dat afhankelijk van de windrichting het eiland soms groter wordt maar soms ook kleiner. Heel mysterieus…. Het prachtig aangelegde fietspad door de duinen naar de vuurtoren in De Cocksdorp kan op de heenweg vele malen langer zijn dan op de terugweg.
Buitenlucht maakt hongerig. Gelukkig valt er culinair ook genoeg te ontdekken. Wij waren erg enthousiast over onderstaande adressen.
De Luwte
Warmoesstraat 2, 1791 CR Ben Burg
Vincent Eilandkeuken
Grensweg 386, 1791 NP Den Burg
Freya
Gravenstraat 4, 1791 CK Den Burg
Tel.nr. 0222 321 214
Casa Molero (open op maandag)
Kantoorstraat 5, 1791 CE Den Burg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten