10 april 2016

Bananencake

Nog niet zo lang geleden stonden bananen bekend als calorierijke suikerbommen, waar je beter niet te veel van kon eten. Nu zijn de inzichten weer helemaal bijgedraaid en is deze vrucht supergezond, bevat veel vezels en geeft volop energie. Nooit geweten dat de banaan helpt tegen maagklachten, depressies en katers. Zelfs de schil schijnt allerlei goede eigenschappen te bevatten en wordt het nieuwe superfood (heb ik overigens nog niet uitgeprobeerd…). Je kan een banaan dus lekker oppeuzelen vóór (of was het nu ná?) het sporten, maar je kan er ook allerlei lekkers mee maken.
Ik probeerde onderstaand recept. Ik kan je vertellen; voor herhaling vatbaar. Lekker simpel, niet te veel ingrediënten en niet te veel ingewikkelde handelingen. Kijk, daar hou ik van!
Wat heb je nodig:
3 bananen
60 gram pitloze dadels in kleine stukjes gesneden
150 gram havermout
3 eieren
handje vol noten
1 theelepel bakpoeder
En dan:
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Maal de havermout in een keukenmachine (of staafmixer) fijn.
Voeg een theelepel bakpoeder bij de fijne havermout.
Meng vervolgens de bananen tot een glad geheel met een keukenmachine of staafmixer.
Voeg de stukjes dadels en de bananen toe aan de fijne havermout.
Klop de eieren en roer deze daarna door het havermout/ bananen mengsel.
Maal de noten met de staafmixer tot kruimels en voeg deze als laatste toe.
Vet het cakeblik in en giet hier vervolgens het mengsel van het bananenbrood in.
Zet het geheel in de oven. Na ongeveer 50 minuten de cake een beetje laten afkoelen en smullen maar. Ook de dag erna is ie nog heerlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten