19 februari 2016

Kwarkbollen

Kokkerellen vind ik best leuk. Alleen in taarten, koekjes en toetjes ben ik niet zo goed. Het is meestal ontzettend arbeidsintensief en het is zo snel op. Daarbij is het confronterend om te zien hoeveel suiker en boter er bijvoorbeeld in een appeltaart gaan. Maar nu heb ik recept gevonden dat zelfs ík in een handomdraai kan maken. Met weinig ingrediënten, zonder suiker en zonder boter.
200 gram rozijnen
250 gram vanillekwark (bijvoorbeeld van de Ekoplaza)
250 gram havermout
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel bakpoeder
snufje zout
Laat de rozijnen 10 minuten wellen
Doe alle ingrediënten in een kom en meng die door elkaar
Maak op bakpapier 10 bolletjes van het beslag
20 minuutjes in de oven op 180 graden
In de oven? Kwark? Ja, dat kan dus prima!
Warm zijn ze super heerlijk, maar ook een dag later smaken ze nog prima! Ook lekker met een beetje jam of een plak kaas.
Dit weekend ga ik ze weer maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten