3 januari 2016

The most wonderful time of the year


De dagen rondom Kerstmis en de jaarwisseling worden vaak gezien als een periode van bezinning, terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitkijken op het komende jaar. We nemen goede voornemens (of niet), we stellen onszelf nieuwe doelen, we willen mindful bezig zijn, maar misschien hebben we ons mind full.  
De tijd van geven en delen, familie en vrienden uitnodigen of bezoeken, met elkaar het glas heffen, Rummikub spelen, op de bank hangen voor een ontspannen film, de tafel feestelijk dekken, onszelf verwennen met extra lekker eten, kaarsen aansteken, en kaartjes sturen is alweer voorbij. Kortom, ‘The most wonderful time of the year’ hebben we achter ons gelaten. Alle pracht en praal waar we ons huis mee hebben gedecoreerd zijn weer in dozen weggeborgen op zolder. Morgenvroeg gaat de wekker weer en iedereen gaat weer aan het werk of naar school, de files beginnen en onze agenda’s lopen vol. De momenten van bezinning raken al snel naar de achtergrond, de orde van de dag neemt het ongemerkt weer snel over.
Tenzij…..
Waarom weer 11 maanden wachten voordat we weer van ‘the hap- happiest season of all’ mogen genieten. Waarom zetten we het niet gewoon voort (op die boom na dan….)? We kunnen toch af en toe een kaartje sturen, spelletjes blijven spelen en ook op ‘gewone’ dagen kunnen we de tafel feestelijk dekken? De bank hangt het hele jaar lekker, ook in maart en oktober. We kunnen familie en vrienden uitnodigen, delen en geven.
Ook in de lente, zomer en herfst kunnen we momenten hebben van waarop we bij onszelf te rade gaan hoe het zit met ons mindful- versus- mind full- gevoel. Het hele jaar door.

Ik wens iedereen een most wonderful time all over 2016, vol happy seasons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten