Ongeveer 2000 km hiervandaan ligt
Apulië, of te wel Apulia. Helemaal in het zuidelijkste puntje van de hak van
Italië. Ik ken het niet, ik ben er nooit
geweest, tot afgelopen zaterdag. Ik stapte over de drempel en al mijn zintuigen
waren ineens op vakantie. In hartje Amsterdam, vlakbij het Waterlooplein bleek
ineens een fantastisch nieuw winkeltje te zijn vol met specialiteiten uit
Apulia.
Daar ontmoetten we Riccardo en
Valeriano, (gesteund door di mama en di papa, tante, oom en nog vele
familieleden) die in een mix van een Engelse, Italiaanse en een piepklein
beetje Nederlandse woordenstroom enthousiast vertelden over hoe zij Nederland
willen laten kennis maken met de heerlijkheden uit Apulia zoals diverse soorten
crostini, die mooie namen hebben als Friselle, Taralli en Targrissì,
potten gevuld met aubergine, artisjok, tomaat en andere gegrilde groenten. En
niet te vergeten zachte gedroogde vijgen gevuld met een amandel. Een heerlijke
frisse witte wijn en een toegankelijke zachte rode wijn. En uiteraard een enorme
indrukwekkende keuze aan olijfolies, in de meest uiteenlopende smaken met diverse
kruiden, knoflook, pepers, tonijn, champignons, citrusvruchten, zwarte of witte
truffel en uiteraard puur natuur. De meest eenvoudige flessen zijn al een feest om in je keuken neer te zetten,
maar er zijn ook prachtige flessen met een etiket van ceramiek. Ook leuk om
cadeau te geven. Of natuurlijk lekker zelf uitproberen, serveren tijdens het
kerstdiner en daarna gewoon om de zon in huis te halen.
Riccardo en Valeriano leiden je
rond in hun winkeltje Apulia Experience, ze willen je alles laten proeven, ze willen je gewoon
meenemen in hun ambitie en passie voor hun streek. Het werkt beslist
aanstekelijk. Ze hebben grootste plannen om verse pasta’s te gaan maken, een
paar tafeltjes neer te zetten en te gaan cateren aan huis. Wij zijn blij met
deze culinaire aanwinst en verheugen ons op wat komen gaat!
Apulia Experience
Lijkt me een fijn winkeltje. De links werken niet.
BeantwoordenVerwijderen