22 december 2015

Apulia Experience


Ongeveer 2000 km hiervandaan ligt Apulië, of te wel Apulia. Helemaal in het zuidelijkste puntje van de hak van Italië.  Ik ken het niet, ik ben er nooit geweest, tot afgelopen zaterdag. Ik stapte over de drempel en al mijn zintuigen waren ineens op vakantie. In hartje Amsterdam, vlakbij het Waterlooplein bleek ineens een fantastisch nieuw winkeltje te zijn vol met specialiteiten uit Apulia.
Daar ontmoetten we Riccardo en Valeriano, (gesteund door di mama en di papa, tante, oom en nog vele familieleden) die in een mix van een Engelse, Italiaanse en een piepklein beetje Nederlandse woordenstroom enthousiast vertelden over hoe zij Nederland willen laten kennis maken met de heerlijkheden uit Apulia zoals diverse soorten crostini, die mooie namen hebben als Friselle, Taralli en Targrissì, potten gevuld met aubergine, artisjok, tomaat en andere gegrilde groenten. En niet te vergeten zachte gedroogde vijgen gevuld met een amandel. Een heerlijke frisse witte wijn en een toegankelijke zachte rode wijn. En uiteraard een enorme indrukwekkende keuze aan olijfolies, in de meest uiteenlopende smaken met diverse kruiden, knoflook, pepers, tonijn, champignons, citrusvruchten, zwarte of witte truffel en uiteraard puur natuur. De meest eenvoudige flessen zijn  al een feest om in je keuken neer te zetten, maar er zijn ook prachtige flessen met een etiket van ceramiek. Ook leuk om cadeau te geven. Of natuurlijk lekker zelf uitproberen, serveren tijdens het kerstdiner en daarna gewoon om de zon in huis te halen.


Riccardo en Valeriano leiden je rond in hun winkeltje Apulia Experience, ze willen je alles laten proeven, ze willen je gewoon meenemen in hun ambitie en passie voor hun streek. Het werkt beslist aanstekelijk. Ze hebben grootste plannen om verse pasta’s te gaan maken, een paar tafeltjes neer te zetten en te gaan cateren aan huis. Wij zijn blij met deze culinaire aanwinst en verheugen ons op wat komen gaat!

Apulia Experience
Valkenburgerstraat 152, 1011 NB Amsterdam
www.apuliaexperience.com


1 opmerking: