4 december 2015

Gekaapt, Things I Like Things I Love en Sissy Boy in Magna Plaza

Geven is leuk, geven is fijn. Geven zou eigenlijk het hele jaar door kunnen. Maar we hebben met z’n allen besloten dat december de maand de ‘geef maand’ is. December is niet alleen de ‘geef’ maand, maar ook de maand waarin wordt gedicht, geknutseld aan surprises, het huis wordt gedecoreerd met versierselen, familie en vrienden komen eten, feestelijk wordt gekookt met alle voorbereidingen van dien. Fijn dat internet dan een uitkomst biedt om dat ‘geven’ een stukje makkelijker te maken. En toch….., blijft een winkel bezoeken ook heel leuk. De zintuigen worden toch meer geprikkeld in een winkel dan naar een computerscherm turen. Alles effe voelen, aanraken, passen, oppakken, aaien, ruiken en soms proeven, heerlijk toch? Een beetje dralen tussen de mooi gepresenteerde tafels, kasten en rekken. Inspiratie en ideeën opdoen voor de ‘geef’ maand, even wegdromen.
Afgelopen week deed ik dit, verrassend genoeg in Magna Plaza. Daar zit sinds kort Gekaapt, een ‘travelling store’ zoals ze het zelf noemen. Gekaapt zoekt leegstaande winkelpanden waar ze tijdelijk neerstrijken en waar jonge, veelal Nederlandse ondernemers een plek hebben om zichzelf te presenteren. Prachtig tassen, sieraden, mooie vesten, sokken, boeken, keukenspullen en ook gewoonweg veel spullen die fijn zijn voor- de- heb.

Naast Gekaapt heeft Thing I LikeThings I Love een pop- up store. Fijne kleine woonaccessoires en comfortabele zeer betaalbare kleding. Dochterlief is fan. Deze beide winkels zitten er tot tenminste eind januari. Dus ook als de ‘geef’ maand voorbij is, is er tijd genoeg om eens een kijkje te nemen. 

Beneden in het souterrain zit een enorme winkel van Sissy Boy, die behalve veel dames, heren en kinderkleding, ook een inspirerende woon, food en wellness afdeling heeft. Ze maken van het inpakken alleen al een klein feestje waardoor het geven nog fijner wordt. Tot slot een koffie met een heerlijk taartje in de Daily Sissy Boy en Magna Plaza staat wat mij betreft weer op de kaart!
Magna Plaza
Nieuwezijds Voorburgwal 182
1012 SJ Amsterdam
www.magnaplaza.nl
www.sissy-boy.com

1 opmerking:

  1. Okay, it took me all of two seconds to re-share this. These stores look inspiring and fun. Thanks for posting!

    BeantwoordenVerwijderen