De C staat voor Celcius en de menukaart
is opgesteld op basis van de
bereidingstemperatuur van de gerechten. De kaart gaat van -20C° tot 200C°, koud, rauw, zacht
gekookt, langzaam gegaard, gestoomd of gegrild. Een originele en verrassende
invalshoek om het menu te presenteren.
Alles leek lekker wat op de kaart
stond, kiezen was moeilijk. Wij lieten de keuze tenslotte over aan de keuken en
gingen voor het vijf gangen menu met bijbehorend wijn arrangement. Zelf vind ik
het dan prettig, ook al konden wij naderhand wandelend huiswaarts keren, om te
kiezen voor een ‘bob’ arrangement. Een aperitief en dan nog vijf glazen wijn
klonk mij ietwat heftig in de oren. Dan zijn halve glazen heel prettig en heb
je toch bij elk gerecht een heerlijk glaasje. We begonnen met heerlijke frisse
ceviche van makreel, daarna boterzachte zalm, een prachtig gerechtje met
buikspek, als hoofdgerecht een steak en we sloten af met een schattig
wentelteefje. De gerechten zijn niet heel groot en vinden hun inspiratie uit Azië,
mediteraanse landen maar ook uit Zuid Amerika. Ze zijn prachtig gepresenteerd
op stijlvol servies. Een feestje. Niet alleen de maag, maar ook het oog wil
tenslotte wat.
De inrichting is een beetje van
‘nu’. Vintage meubilair, koper, beton en veel donkere kleuren, maar wel
stijlvol. Er is alles aan gedaan om de akoestiek zo aangenaam mogelijk te
maken, maar een goed gesprek voeren in een vol restaurant blijft toch een
lastige.
Heel fijn om te weten dat Restaurant C, in tegenstelling tot Baut, een blijvend concept is. Wij gaan
zeker terug om te checken of de overgebleven gerechten net zo lekker zijn.
Restaurant C
Wibautstraat 125, 1091 GL
Amsterdam
Geen opmerkingen:
Een reactie posten