18 november 2015

Restaurant C

In het voormalige restaurant Baut aan de Wibautstraat zit sinds kort Restaurant C.
De C staat voor Celcius en de menukaart is opgesteld  op basis van de bereidingstemperatuur van de gerechten. De kaart gaat van -20C° tot 200C°, koud, rauw, zacht gekookt, langzaam gegaard, gestoomd of gegrild. Een originele en verrassende invalshoek om het menu te presenteren.
Alles leek lekker wat op de kaart stond, kiezen was moeilijk. Wij lieten de keuze tenslotte over aan de keuken en gingen voor het vijf gangen menu met bijbehorend wijn arrangement. Zelf vind ik het dan prettig, ook al konden wij naderhand wandelend huiswaarts keren, om te kiezen voor een ‘bob’ arrangement. Een aperitief en dan nog vijf glazen wijn klonk mij ietwat heftig in de oren. Dan zijn halve glazen heel prettig en heb je toch bij elk gerecht een heerlijk glaasje. We begonnen met heerlijke frisse ceviche van makreel, daarna boterzachte zalm, een prachtig gerechtje met buikspek, als hoofdgerecht een steak en we sloten af met een schattig wentelteefje. De gerechten zijn niet heel groot en vinden hun inspiratie uit Azië, mediteraanse landen maar ook uit Zuid Amerika. Ze zijn prachtig gepresenteerd op stijlvol servies. Een feestje. Niet alleen de maag, maar ook het oog wil tenslotte wat.
De inrichting is een beetje van ‘nu’. Vintage meubilair, koper, beton en veel donkere kleuren, maar wel stijlvol. Er is alles aan gedaan om de akoestiek zo aangenaam mogelijk te maken, maar een goed gesprek voeren in een vol restaurant blijft toch een lastige.
Heel fijn om te weten dat Restaurant C, in tegenstelling tot Baut, een blijvend concept is. Wij gaan zeker terug om te checken of de overgebleven gerechten net zo lekker zijn.

Restaurant C
Wibautstraat 125, 1091 GL Amsterdam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten