30 oktober 2016

Generator Amsterdam

Wie wil er nu geen citytripje maken? Even een ticketje boeken, wat goede culinaire en culturele must-sees op internet zoeken, een centraal gelegen Airbnb regelen en we zijn klaar om te gaan. Maar wacht even, als het maar geen illegaal hotel blijkt te zijn, een of andere louche praktijk betreft. Ben je net op de plaats van bestemming gearriveerd, heb je zin in de komende vakantiedagen, blijkt je Airbnb net gesloten door een of andere inspectie. Airbnb staat onder grote druk in Amsterdam en inmiddels ook in een aantal andere steden. Regels zijn er blijkbaar om overtreden te worden. En afspraken worden gemaakt om ze vervolgens niet na te komen. Jammer dat het zo uit de klauwen loopt, want het is een leuk concept.
Een antwoord op Airbnb zou kunnen zijn de Generator. Het zijn hostels (in verschillende Europese steden) met twee tot vierpersoonskamers die er superleuk uit zien. Generator in Amsterdam ligt in het Oosterpark in een voormalig gebouw van de zoölogische universiteit. Oude charme van de architectuur gecombineerd met moderne comfort in de kamers, bar, lounge en relaxruimte. Hier mogen de koffertjes naar hartenlust in en uit rollen. Hier bezorgen ze geen enkele bewoner overlast en de gast logeert legaal, centraal, met gastvrij onthaal en, nou ja een leuk verhaal…
Ik weet het wel, de volgende keer. Hmm, Venetië, Stockholm? Of weer eens een keertje Parijs?

Tot die tijd maar af en toe in het voor iedereen toegankelijke café of op het terras met een kopje thee wegdromen over een toekomstige citytrip.

Generator Amsterdam
Mauritskade 57, 1092 AD Amsterdam
www.generatorhostels.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten