22 augustus 2016

Wortel notenbrood

Afgelopen weekend trad ineens een beetje de herfst in. Een goed excuus dus om weer eens een bakexperiment uit te voeren. Ik plukte het recept van internet en wil het graag delen. Niet teveel ingewikkelde ingrediënten en makkelijk te bereiden. Heerlijk bij de koffie of als tussendoortje!

Ingrediënten
  • 100 g rozijnen
  • 150 g hazelnoten (ik heb notenmix gebruikt)
  • 150 g geraspte wortel
  • 100 g quinoameel (ander soort meel kan ook, ik had speltmeel)
  • 25 g lijnzaad
  • 50 g zonnebloempitten
  • 4 eieren
  • 1 snufje zout
  • 2 el honing
Bereiding
  1. Vet een stukje bakpapier in en leg in een rechthoekige cakevorm.
  2. Wel de rozijnen 10 minuten in lauw water
  3. Hak de (hazel)noten grof.
  4. Meng de rozijnen en hazelnoten met het quinoameel, de geraspte wortel, lijnzaad, de zonnebloempitten, eieren, het zout en de honing.
  5. Meng het geheel goed met een spatel.
  6. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 35 minuten gaar op 180 graden.
  7. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.
Als ik eerlijk ben: mijn foto lijkt best een beetje op het internetplaatje dus ik ben best een beetje trots…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten