Afgelopen weekend trad ineens een beetje de herfst in. Een
goed excuus dus om weer eens een bakexperiment uit te voeren. Ik plukte het
recept van internet en wil het graag delen. Niet teveel ingewikkelde
ingrediënten en makkelijk te bereiden. Heerlijk bij de koffie of als
tussendoortje!
Ingrediënten
- 100 g rozijnen
- 150 g hazelnoten (ik heb
notenmix gebruikt)
- 150 g geraspte wortel
- 100 g quinoameel (ander soort
meel kan ook, ik had speltmeel)
- 25 g lijnzaad
- 50 g zonnebloempitten
- 4 eieren
- 1 snufje zout
- 2 el honing
- Vet een stukje bakpapier in en
leg in een rechthoekige cakevorm.
- Wel de rozijnen 10 minuten in
lauw water
- Hak de (hazel)noten grof.
- Meng de rozijnen en hazelnoten
met het quinoameel, de geraspte wortel, lijnzaad, de zonnebloempitten,
eieren, het zout en de honing.
- Meng het geheel goed met een
spatel.
- Giet het mengsel in de cakevorm
en bak in 35 minuten gaar op 180 graden.
- Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.
Als
ik eerlijk ben: mijn foto lijkt best een beetje op het internetplaatje dus ik
ben best een beetje trots…..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten