13 april 2016

Moco

Na de koffie is het tijd voor een beetje cultuur. We wandelen door naar het nieuwe museum Moco. Moco staat voor Modern Contemporary Museum. Het monumentale pand Villa Alsberg uit 1904 ligt tussen het Van Gogh en het Rijksmuseum in. Piet Boon heeft het interieur onder handen genomen. Banksy en Warhol bijten de spits af in deze prachtige villa.
We dompelden ons onder in de wereld van de street art. In een documentaire ‘zagen’ we Banksy aan het werk. Niemand weet precies wie hij is, maar er gaan geruchten dat hij onlangs ontmaskerd is. Street art is verboden, maar Banksy wordt door velen bewonder. Zijn kritische kunstwerken, vaak met een vleugje humor zijn ongelooflijk veel waard.  
De keuze die gemaakt is van de kunstwerken van Andy Warhol lijkt een beetje willekeurig. Een aantal royals, grote artiesten, maar ook illustraties van modeaccessoires zijn tentoongesteld. De twee kunstenaars treffen elkaar bij de Campbells’ soepblikken en bij portretten van Marilyn Monroe en Kate Moss.
Behalve boeken zijn er in de Museumshop speciaal ontwikkelde souvenirs te koop en het vegetarische Museum Café ziet er aanlokkelijk uit.
Tot slot, niet onbelangrijk; het museum is niet goed toegankelijk voor mindervaliden.

Moco Museum 
Honthorststraat 20, 1071 DE Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten