17 maart 2016

Boekenweek 2016

Deze week is het Boekenweek. De doelstelling van deze week is ‘de positie van het algemene boek in de samenleving steviger te verankeren, eerst en vooral door het publiek te laten ontdekken welk een rijk boekenaanbod er het hele jaar rond in de boekwinkel te vinden is’.
Nou, dat is een hele mond vol.
De Boekenweek staat dit jaar geheel in het teken van Duitsland. Het thema is ‘Was ich noch zu sagen hätte’. Duitsland is meer dan alleen bradwurst, bier en Berlijn. In Duitsland mag je ook hard rijden op de snelweg en Duitsers zijn, net zoals Nederlanders overigens, gek op voetbal. Maar deze week staat dus de Duitse literatuur en de schrijvers centraal. Duitsland heeft een rijke historie, maar er valt nog zoveel meer te schrijven en te lezen over ons buurland.
Wat te kopen deze week? Zoveel aanbod, zoveel interessants! Afgelopen zaterdag ging ik neuzen bij de boekwinkel. Kennismaken met een voor mij onbekende Duitse schrijver? Een Duitse klassieker? Of toch maar iets Nederlands?
Ik heb van schrik geen keuze kunnen maken…. en kocht een zonnige Nederlandse lente glossy….
Gelukkig is het de bedoeling van de Boekenweek om het publiek het ‘rijke boekenaanbod te laten ontdekken welk een heel jaar rond te vinden is’. Misschien een ideetje voor de NS om daar op in te haken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten