5 februari 2016

The Pelican Studio

Noem mij één reden waarom ik in Amsterdam naar de Raadhuisstraat zou gaan. Tot vandaag kon ik het niet bedenken. Het is een beetje rare straat met veel toeristenwinkels, anonieme budget hotels, een fietsverhuurbedrijf en wat horeca. En toch, de straat heeft een prachtige winkelgalerij. De galerij en de daar achterliggende monumentale panden zijn van eind 19de eeuw, ontworpen door architect Van Gendt.
Maar sinds november is in de Raadhuisstraat onder de bogen The Pelican Studio gevestigd. Ze zijn al sinds eind vorig jaar open. Een mix van Scandinavische (mooie basics),  Franse (beetje frivool) en Nederlandse (lekker nuchter) merken, van betaalbaar tot iets exclusiever. Op een klein hoekje laatste wintersale na hangt er een frisse prachtige zomercollectie voor man, vrouw én kind. Plus mooie schoenen, zonnebrillen en geurtjes en crèmes  die te mooi zijn om in de badkamer achter de deurtjes te verstoppen. Ik mocht ook even boven kijken. De winkel op de begane grond heeft een heldere uitstraling met veel pasteltinten. 


Daarentegen is de hele verdieping boven de winkel nog vrijwel geheel in originele staat, compleet met glas in lood, paneeldeuren en een donkere visgraat parketvloer en kan gehuurd worden voor exposities, vergaderingen, photoshoots of brainstormsessies. Reden genoeg dus om als je door de Negen Straatjes loopt even een slinger te maken naar deze winkel onder de bogen. Deze winkel zou wel eens de hele straat nieuw leven in kunnen blazen. Dan komt de galerij ook weer de eer toe die het verdient. O ja, ze schenken er heerlijke koffie én ze zijn er ontzettend aardig.

The Pelican Studio
Raadhuisstraat 35 & 37, 1016 DC Amsterdam
www.thepelicanstudio.com





2 opmerkingen:

  1. Ik was er toevallig vorige week even en vond vooral de parfums geweldig. Als je een geur wilt hebben die bijna niemand heeft moet je beslist daar even gaan snuffelen!

    BeantwoordenVerwijderen