Het artisjokken seizoen is weer begonnen, ook wij hebben er
dit weekend weer van genoten.
‘Arti wat’?
Veertig jaar geleden, of misschien was het nog wel langer
geleden, lieten vader- en moederlief hun kinderen, ons dus, kennis maken met
artisjokken tijdens een kampeervakantie in Frankrijk.
Een moeilijk woord, artisjokken, en nog moeilijker te onthouden. Het
werden dus ‘hartstikke sjieke sokken’.
In een kampeerpannetje werden deze bijzondere bloemen 2 aan
2 gekookt. Het kostte indertijd de halve voorraad gasfles.
Wie wil er nu niet zoiets moois op zijn bord, een prachtig cadeautje
van moeder natuur en nog super gezond ook. Het werkt vóór en tégen van alles, niet
te geloven. Goed vóór gal en lever, goed tégen een hoog cholesterolgehalte en een
kater. (ok, dit heb ik van internet, dit is geen persoonlijke ervaring!). Maar
het is gewoon vooral heel lekker en het eet ook zo gezellig. Vakantiesfeer in
huis halen blijkt dus niet zo moeilijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten