2 maart 2016

X Bank

Nederland staat bol van de kunstenaars, ontwerpers en designers. Een groot deel van deze creatieve geesten zijn nu gebundeld op een prachtige plek in Amsterdam. In het voormalig hoofdkantoor van de Kas Bank waar ook het luxueuze hotel W is gevestigd. Op de begane grond en eerste verdieping is een winkel annex expositie ruimte geopend waar je heerlijk kan rondstruinen en genieten van een heel divers aanbod aan producten van Nederlandse bodem. Stroopwafels van het Hanze Huis, schoenen van Jan Jansen, kleding van de zusjes Spijkers en Spijkers, Avelon, Bas Kosters, woonaccessoires van Piet Hein Eek en Marcel Wanders, sieraden van Bibi van der Velden, boeken en tijdschriften, huidverzorgingsproducten van Marie-Stella- Maris en nog veel meer. 180 ontwerpers en designers zijn vertegenwoordigd, dus teveel om op te noemen. Alles ligt, staat en hangt door elkaar maar is gepresenteerd op kleur. Zo krijgt de winkel X Bank toch een eenheid.
Even geen grote massale keten, geen onpersoonlijk internetshoppen, maar een heerlijke beleving om in weg te dromen. Jezelf of anderen verwennen met aankopen waar je blij van wordt én, heel belangrijk, blijft.
Een plek om te ontmoeten, uit te wisselen, te leren van elkaar en up to date te blijven van al het creatieve talent uit eigen land.

XBank
Spuistraat 172, 1012 VT Amsterdam
www.xbank.amsterdam

2 opmerkingen: